ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На водних об’єктах загинуло чотири людини

    22 мая 2024 среда
    50 переглядів

    За три дні закарпатська вода забрала чотири людські життя. “Врожайними” на утоплеників стали минулі вихідні.

    У суботу троє друзів з Перечинщини подалися на Уж скупатися. Близько п’ятої вечора двоє з них, вийшовши з річки на берег, помітили зникнення Івана (ім’я з етичних міркувань змінено). Спочатку думали, що той дуркує. Але час минав, а 38-річний перечинець так більше і не з’явися на місці приймання водних процедур, що в урочищі Дежево Перечинського району. І лише наступного дня, коли чоловік не об’явився і вдома, про його зникнення повідомили міліціонерам, а вже правоохоронці зателефонували місцевим рятувальникам.

    Минуло трохи часу і до місця зникнення чоловіка прибула водолазна група Закарпатського СВАРЗу. Пошуки утопленика тривали до пізнього вечора, але, на жаль, бажаних результатів вони не дали. Хоча річка Уж в цій місцині й не дуже глибока, однак є місця де глибина сягає майже трьох метрів. Пошуки вирішили продовжити наступного дня. Але, вночі тіло виплило на поверхню й місцеві рибалки його витягли на берег.

    Інша трагічна звістка надійшла з с. Нанково Хустського району. Там у ставку приватного підприємця в урочищі Глибокий втопився 33-річний місцевий мешканець. У неділю чоловік разом з сім’єю пішли відпочивати на водойму. Під вечір між подружжям зчинилася сварка, після чого дружина разом з дітьми пішла додому, а газда сказав, що в невдовзі прийде сам. Прочекавши вдома близько двох годин, жінка знову подалася до ставка. І аж серце обомліло, коли на їхньому місці побачила лише одяг чоловіка. Кинулася за допомогою до друзів та знайомих. Невдовзі односельці почали пірнати у ставок, шукаючи зниклого. Однак їх спроби були безрезультатними. Тоді до місця виклику прибули працівники Хустського аварійно-рятувального поста й у 22 год 10 хв тіло утопленика витягнули з води. В основному водоймище не дуже глибоке (до 3 метрів), правда є місця де водну поверхню з дном розділяють 7-8 метрів. У такій пастці й знайшли потерпілого.

    Також у Свалявському районі в с.Поляна в штучному наземному басейні, який розташований на приватному пляжі неподалік санаторію “Сонячна долина” втопився 27-річний мешканець Волинської області, який працював комірником на одній з приватних фірм, повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі управління МНС України в Закарпатській області.

    Водолазам Хустського аварійно-рятувального загону знадобилося два дні, щоб знайти тіло 56-річного Мукачівця, який під час купання втопився на річці Тиса в смт Королево, так званий Королівський пляж).

    - Це природно, що люди, доведені спекою до знемоги, масово шукають порятунку на воді, - коментує ситуацію перший заступник начальника УМНС України в Закарпатській області Володимир Бодак. Проблема в іншому. Часто-густо під час такого відпочинку люди забувають про елементарні правила безпеки. Полюбляють приймати водні процедури і на підпитку, що згодом і приводить до трагічних наслідків. Платять люди за таку легковажність різноманітними травмами, а інколи й власним життям. З початку року вода вже забрала життя 73 людей, серед яких – 6 дітей. І це найбільше вражає. Причому чимало трагедій, які стаються на воді з дітьми є наслідком байдужості дорослих, приміром, відсутність місць, обладнаних спеціально для відпочинку на водних об’єктах. Занадто часто наші діти на канікулярний період залишаються без догляду старших. На жаль, усвідомлення важливості таких простих істин приходить тоді, коли щось змінити вже надто пізно. До слова, лише за липень на водних об’єктах краю вже загинуло 14 краян, з яких двоє підлітків. А попереду - ще місяць активного відпочинку.

    - Користуючись нагодою, варто в черговий раз нагадати, що жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад. Вода “помилок” не прощає, - підсумовує Володимир Бодак.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору