ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття попереду всієї України — за темпами збільшення боргів по зарплаті

    16 июня 2024 воскресенье
    45 переглядів

    За станом на 1 жовтня заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні становить 995,4 млн. грн, зменшившись у вересні на 2,7 млн. грн. (0,3%). Про це заявив на засіданні колегії Міністерства праці і соцполітики глава відомства Михайло Папієв, посилаючись на дані держкомітету статистики.

    Він відзначив, що тенденція до зменшення заборгованості по зарплаті почалася в серпні, протягом якого борг зменшився на 91 млн. грн, і негативно оцінив значне зниження темпів зменшення цієї заборгованості у вересні.

    Папієв нагадав, що за дорученням Президента України заборгованість по зарплаті, яка припадає на економічно активні підприємства, має бути погашена до 1 січня 2007 року, тоді як на цю категорію підприємств доводиться майже половина всього боргу по зарплатах, передає «Інтерфакс-Україна».

    Міністр відзначив, що за дорученням прем'єр-міністра після проведення колегії і підведення підсумків з цього питання, на засіданні Кабміну буде піднято питання про відповідність посадам керівників усіх областей, в яких ситуація з заборгованістю по зарплаті не змінилася або погіршилася.

    Заступник міністра Микола Солдатенко, виступаючи на колегії, повідомив, що за даними міністерства за січень-вересень 2006 борги по зарплаті зросли в 11 регіонах. При цьому найвищі темпи такого зростання відзначені в Закарпатській області - 77,1% (на 1,6 млн. грн.), Харківській - на 70,4% (21,5 млн. грн.), Миколаївській областях - на 62,7% (на 11,8 млн. грн) і в Києві - на 57% (на 3,8 млн. грн.).

    Із загальної суми заборгованості 41,6% (413,7 млн. грн) припадає на підприємства, до яких проводиться процедура відновлення платоспроможності або визнання його банкротом. 11,4% (113,7 млн. грн) - на економічно неактивні підприємства.
    Закарпатье: За январь-август долги по зарплате в регионе выросли в 2,1 раза
    Закарпаття: 4 млн.грн. — така загальна сума невиплаченої заробітної плати в регіоні
    Почему граждане Украины уезжают из своей страны?
    Яка сьогодні зарплата у закарпатській промисловості?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору