ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кубок Закарпатської області з техніки пішохідного туризму дістався команді Ужгородської ЗОШ №5

    17 мая 2024 пятница
    23 переглядів

    Перший особистокомандний кубок Закарпатської області з техніки пішохідного туризму в залах серед учнівської молоді відбувся цими вихідними у спорткомплексі «Юність». Організаторами змагань виступили Закарпатський обласний центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді та управління освіти і науки ОДА.

    Туризм не зальний — гірський.
    Туризм не зальний — гірський.

    Практика туристичних змагань не під відкритим небом для України не нова. У регіонах, де природний рельєф позбавлений гірських круч, спеціальні тренажери обладнують у приміщеннях. Закарпатці ж до такого експерименту вдалися вперше, боячись застудити школярів. Однак, змагання через це вийшли не менш захоплюючими. Пристрасті у залі вирували неабиякі.

    Хлопці і дівчата демонстрували вправність у в’язанні вузлів, підйомі спортивним способом, подоланні навісної переправи через яр, траверсі умовного схилу та ін.

    Всього у змаганні взяло участь 130 школярів з Ужгородського, Мукачівського, Хустського, Іршавського, Виноградівського, Свалявського та Перечинського районів. Переможцями у молодшій віковій категорії в особистому заліку серед дівчат стала Олена Чура з Ужгородської ЗОШ №5, серед хлопців – Роман Топільницький (Падіюн). Кращою в командному заліку журі визнало команду ЗОШ №5 м.Ужгорода, повідомляє ЗІА "Простір".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору