ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді на кордоні проблема черг все ще існує

    16 июня 2024 воскресенье
    27 переглядів

    Днями накопичувалась черга завдовжки в 10 кілометрів зі словацького боку перед Міжнародним пунктом пропуску «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні. Нині таких страшенних черг уже немає, але проблема все ще існує, повідомив заступник начальника Ужгородської митниці Михайло Кочіш.За словами митника, нині черги вантажівок спостерігаються вздовж всього Західного кордону, черги виникли тому, що знову затримка з пропуском вантажівок на українсько-польському кордоні. Саме тому переважна більшість вантажівок вирушила в коротший шлях до України — через Словаччину. Як результат, найбільша черга вантажних автомобілів на словацькому боці перед кордоном з Україною перевищувала тисячу.

    «Ми вже другий рік поспіль працюємо зі словацької стороною за спеціальним спільним протоколом, в рамках якого зобов’язуємося протягом однієї зміни (12 годин) пропускати не менше 100 вантажних автомобілів через спільний кордон», — коментує начальник Ужгородської митниці Михайло Порада.

    За його словами, нині цей протокол вдається виконувати, навіть більше того: протягом І кварталу поточного року в середньому за добу українсько-словацький кордон в МПП «Ужгород» перетинають 269 вантажівок, у той час як торік – не більше 211, а ще в 20000 році через пункт пропуску пропускали заледве 47 вантажівок на добу.

    Загалом, за словами Поради, останнім часом спостерігається тенденція міграції вантажних перевезень з Півдня України на Захід. Крім того, відбувається зростання обсягів транспортування товарів зі Східної Азії, збільшення їхньої кількості на митних ліцензійних складах західних митниці.

    Неофіційно серед митників та прикордонників ще говорять про те, що певною мірою до зростання черг на кордонах призводить посилення огляду автомобілів, і в першу чергу вантажних, у рамках програми «Контрабанді – стоп!»

    Андрея Немеш, Ужгород

    Закарпаття: У пункті пропуску "Чоп–Захонь" зараз знаходиться понад 250 вантажівок з боку України та 80 — з боку Угорщини
    Україна—Словаччина: Кордон, який не ділить...
    Коли "розсосеться" 15-кілометрова черга вантажних автомобілів на угорсько-українському кордоні?
    Закарпаття: Багатокілометрова черга вантажних автомобілів на угорсько-українському кордоні не зменшується

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору