ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Художники з Закарпаття беруть участь у пленері у Тростянці на Сумщині

    17 мая 2024 пятница
    59 переглядів

    У Тростянці вже вдруге відкрився живописний пленер. На "Мальовничу Тростянеччину – 2007" запросили 13 художників з п’яти областей України, Росії, Білорусі та Молдови. На урочисте відкриття встигли прибути лише дев'ять митців з Сум, Харкова, Рівного, Закарпаття та Курська.

    З побажанням творчого натхнення та гарних вражень до учасників пленеру звернулися заступник голови облдержадміністрації Зіновій ГУЗАР, начальник управління культури та туризму Василь ДЕРКАЧ, керівники району та мер Тростянця Юрій БОВА. Саме за його ініціативи та при підтримці обласної влади і започатковано торік пленер.

    Майже два тижні художники творитимуть на лоні чудової тростянецької природи. Мальовничі куточки та краєвиди Тростянця, Зарічного, Станової, Боромлі, Нескучного з'являться на полотнах учасників пленеру. Свої роботи вони обіцяють презентувати на вернісажі 20 серпня, у рамках Всеукраїнського мистецького фестивалю "Боромля".

    Нагадаємо, що рік тому, після першого пленеру, 18 своїх робіт митці залишили в дар місту, чим поклали початок створенню міської картинної галереї. Організатори цьогорічної "Мальовничої Тростянеччини" сподіваються, що за два тижні галерея поповниться новими надбаннями, повідомляє офіційний сайт Сумської облдержадміністрації.
    Закарпаття: У Мукачівському замку "Паланок" Президент України і прем'єр-міністр Угорщини відкрили першу в Україні виставку Міхая Мункачі
    В Одессе открылась серия выставок художника Николая Ворохты, который родом из Закарпатья
    В Ужгороді — виставка переможців податкового конкурсу дитячої творчості
    Чотири картини всесвітньовідомих Бокшая та Шолтеса викрадені у закарпатському Тячеві

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору