ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Природоохоронці Закарпаття погодили проект програми збереження біорізноманіття України

    18 мая 2024 суббота
    28 переглядів

    Днями Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області погодило запропонований Мінприроди України проект “Загальнодержавної цільової екологічної програми збереження, відтворення та невиснажливого використання біорізноманіття України на 2009-2027 роки”.

    Метою цієї програми є мінімізація антропогенного впливу на довкілля, оскільки головні загрози біорізноманіттю сьогодні пов’язані саме з діяльністю людини. Це, в першу чергу, знищення природних середовищ існування тварин і місць зростання рослин, розповсюдження хвороб, шкідників, паразитів, а також низький рівень екологічної свідомості. Програма спрямована на збереження червонокнижних видів флори та фауни, що знаходяться і на Закарпатті, зокрема, кажанів, бурих ведмедів, оленів та інших мігруючих видів тварин, охорону місць їхнього перебування, а також на збереження водно-болотних угідь краю. Щорічно на ці заходи згідно з програмою передбачається виділяти з Обласного фонду охорони навколишнього природного середовища до 180 тис. грн. Наразі очікують затвердження проекту обласною радою, повідомили в прес-службі Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.
    Чи здорові легені Європи — Карпати?
    XI-й Карпатсько-Тисянський екологічний форум пройшов на Закарпатті
    Еко-туризм в Карпатах: відпочинок з повагою до природи
    Карпати очима еколога

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До 2027 року - це дуже далеко. Тодi вже нинiшнiх винуватцiв майбутньоi екологiчноi катастрофи не знайдуть. Сплануйте на 2-3 роки i виконайте. Вже схоже було : "Нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме ! "