ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Програму модернізації газотранспортної системи України птрезентовано на Закарпатті

    18 мая 2024 суббота
    28 переглядів

    Вчора, 28 вересня, в офісному центрі компресорної станції «Ужгород» голова ради директорів ДК «Укртрансгаз» Ярослав Марчук презентував проект Програми модернізації газотранспортної системи України.

    Програма передбачає інвестування у газотранспортну систему протягом наступних чотирьох років понад 23 млрд грн (4,6 млрд. доларів), інформує "ЗІК". Модернізація системи у майбутньому щорічно дасть змогу економити паливного газу на близько 97 млн доларів (при ціні 120 доларів за 1000 м куб газу на 100 км). Реалізація Програми дозволить також збільшити обсяги транзиту газу до Європи, підвищити надійність та ефективність роботи вітчизняної газотранспортної системи.

    За словами Ярослава Марчука, для часткового фінансування Програми планується залучити крім власних ресурсів компанії й кошти іноземних банків, оскільки українські банки не в змозі наразі надати такі суми. Власні інвестиції компанія покриватиме за рахунок оплати за транзит газу територією України. Ярослав Марчук також запевнив журналістів, що газотранспортна система України в жодному разі не стане заручником кредиторів, вона є і залишиться власністю України.

    За його словами, компанії-виконавці модернізації будуть обиратись на тендерній основі.

    Програмою передбачено модернізацію газоперекачувальних агрегатів газогонів «Союз», «Уренгой-Помари-Ужгород». Також в проекті заплановано комплексно реконструювати Угерське підземне сховище газу.
    Земельні "промахи" ТзОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" на Закарпатті
    Ужгородський "Турбогаз" приймав гостей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору