ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Срібний Дзвін" фестивалить на Закарпатті!

    17 мая 2024 пятница
    31 переглядів

    На Закарпатті вже всьоме розпочався Міжнародний дитячо-юнацький конкурс “Срібний дзвін”. Упродовж десяти днів юні музиканти змагатимуться в номінаціях: фортепіано, академічний вокал, духові інструменти, цимбали, інструментальні ансамблі.

    Про зростання престижу цього конкурсу свідчить той факт, що з кожним роком географія учасників розширюється: цього разу у фестивалі беруть участь 210 учасників від 5 до 22 років з 11 країн.

    У понеділок голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші зустрівся з членами журі конкурсу: головою журі, академіком Академії мистецтв України, головою Національної спілки композиторів України Євгеном Станковичем, народною артисткою України Гізеллою Ціполою, заслуженим діячем мистецтв України Тарасом Бараном, мистецтвознавцем Радою Станкович-Спольською та директором фестивалю Лідією Маніца.

    Під час зустрічі йшлося про особливості цьогорічного конкурсу, про українську культуру загалом, повідомили у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації. Відрадно, що таке дійство проходить саме на Закарпатті і є неабияким внеском у розвиток мистецтва у нашому краї. Учасники розмови зійшлися на думці, що дитяче мистецтво є важливою складовою загальнонаціональної культури, і його треба всіляко розвивати і підтримувати.
    П'ятий Міжнародний музичний конкурс "Срібний Дзвін" фінішував в Ужгороді
    Керівник Закарпаття зустрівся з керівниками V Міжнародного дитячо-юнацького мистецького конкурсу "Срібний дзвін", який проходить в Ужгороді
    Головний приз фестивалю "Срібний дзвін" виграв закарпатець
    Фестиваль "Срібний дзвін" зібрав 160 учасників

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору