ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатах працювала Літня школа з розвитку сільського туризму

    01 мая 2024 среда
    40 переглядів

    З 12 по 21 травня 2006 р. у Яремчі базі відпочинку “Карпати” проходила Літня школа з розвитку сільського туризму, організована Карпатським фондом за підтримки Ради з туризму Карпатського регіону та Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини в рамках проекту “Сталий розвиток сільського туризму – інституційна допомога місцевим лідерам”. Проект реалізується спільно з “Євроакадемією” (Греція) за підтримки Європейської Комісії в рамках програми TACIS.

    До участі у Літній школі на конкурсній основі було відібрано 40 учасників - власників сільських садиб, які здійснюють діяльність у сфері сільського туризму; представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади, які координують питання сільського туризму; керівників ініціативних груп, місцевих громадських організацій, фондів розвитку громад, місцевих осередків сільського туризму, а саме з Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Тернопільської, Полтавської, Хмельницької, Волинської, Рівненської, Київської областей, АР Крим.

    Як повідомили "UA-Reporter.com" у Раді з туризму Карпатського регіону, викладачами школи були лектори-науковці з Великобританії, Латвії, Німеччини, Угорщини, Польщі, Словенії, Греції та України.

    Крім теоретичних занять, в рамках Літньої школи були проведені навчальні тури Івано-Франківською, Закарпатською та Чернівецькою областями. Протягом трьох днів учасники змогли ознайомитися як із теоретичними основами успішного започаткування та ведення справи в сільському туризму, так і з практичними прикладами сільського туризму на базі приватних агроосель регіону.

    Серед тем, які найбільш зацікавили учасників школи, стало обговорення шляхів залучення допомоги органів влади, громадських та донорських організацій у розвиток цього напрямку приватного бізнесу. Одночасно, було наголошено на необхідності вирішення правових засад діяльності приватних агроосель, зокрема, таких, що регламентують питання взаємної відповідальності власників агроосель, туристів та туристичних компаній один перед одним.

    Наступними заходами за проектом “Сталий розвиток сільського туризму – інституційна допомога місцевим лідерам” передбачено:

    - розробка та методичний супровід пілотних проектів учасників Літньої школи,

    - проведення дистанційного навчання для зацікавлених у розвитку сільського туризму,

    - видання навчального посібника з розвитку сільського туризму, який поєднуватиме успішні практики України та іноземного досвіду, а також

    - проведення тематичного триденного семінару восени 2006 року.
    Закарпаття: На Берегівщині влада заохочує розвиток сільського туризму
    Закарпатське село запрошує мандрівників
    Туристськими стежками — до водоспаду Шипот і озера Синевир
    Розвивати туризм закарпатським угорцям допоможе "Нове рукостискання"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це звичайно добре, але це все тільки прикриття, просто самий имидж з боку спонсорів. Вони загрібають такі гроші, таку просто бешену капусту. Так шо думайте самі Скажемо НІ, геть від нас тупі Европейці.