ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На Берегівщині влада заохочує розвиток сільського туризму

    15 мая 2024 среда
    28 переглядів

    У приміщенні сільської ради закарпатського с.Бене відбувся семінар на тему “Організація і розвиток сільського зеленого туризму на Берегівщині”, у якому взяли участь господарі садиб, що надають послуги у сфері сільського зеленого туризму, безробітні мешканці сіл Четфалва, Бене, Боржава, Велика Бакта, Варі, Дийда.

    Виконуючий обов’язки заступника голови Берегівської райдержадміністрації Олександр Шпанов нагадав присутнім, що сільський зелений туризм – це форма відпочинку у сільській місцевості у приватній садибі сільського господаря з можливостями ознайомлення з природним, матеріальним і культурним потенціалом певного регіону. Організатором виступає сільська родина, яка надає власне житло та забезпечує продуктами харчування, виробленими у власному господарстві.

    На Берегівщині сільський зелений туризм почав набувати поширення з 1998 року, коли утворилася районна організація Спілки сприяння розвитку зеленого туризму (голова - Ю.Нодь) та Великобактянського осередку Спілки сприяння розвитку зеленого туризму (голова - Ш.Чізмар). Пыдприємливі господарі з’явилися у селах Четфалва, Бене, Велика Бакта, Боржава, а наразі ще й у Варах, Дийді, які запропонували гостям району власні оселі для відпочинку.

    Сьогодні на Берегівщині для 70 сімей ця діяльність стала джерелом відчутної фінансової допомоги. Відпочиваючі мають змогу поласувати смачними стравами національної кухні, свіжими фруктами та овочами, подорожувати екскурсійними маршрутами по Закарпаттю, відпочити поблизу Тиси та Боржави, відвідати рекреаційно-туристичний комплекс ТОВ “Бумеранг” на Дийдівському озері, порибалити у рекреаційно-туристичному комплексі “Береги-то” СТОВ “КІММ” на озері села В.Береги, відвідати басейни з термально-мінеральними водами у зоні відпочинку “Шошто” с.Косонь.

    Вивчаючи інтереси відпочиваючих, ми з’ясували, що їм особливо подобаються відвідування традиційних фольклорних та релігійних свят (Святої Трійці, Пасхи, Різдва, Днів села), лікування термально-мінеральними водами, ознайомлення з культурно-історичними місцями.

    Враховуючи можливість рекламування сільського зеленого туризму за ініціативи райдержадміністрації випущено інформаційно-рекламний путівник “Берегівське село запрошує”, у якому, за згодою власників, надається інформація про будинки, де господарі пропонують власні туристичні послуги. Щорічно ця рекламна пропонується відвідувачам виставкових заходів, в яких райдержадміністрація бере участь для успішного просування на ринку туристичних послуг.

    Олександр Шпанов запропонував усім бажаючим звертатись за додатковою інформацією щодо можливості брати участь у наданні послуг сільського зеленого туризму, з питань розміщення реклами про оселю чи започаткування підприємницької діяльності, за телефоном у Берегові 2-22-36.

    Про можливості та перспективи розвитку сільського зеленого туризму розказала завідувач сектору з питань туризму та рекреації Берегівської райдержадміністрації Галина Белінська.

    Методист відділу культури Берегівської райдержадміністрації Ольга Сакалош зачепила болючу тему відродження народних промислів, матеріальної підтримки народних умільців. Внесла пропозиції щодо професійної підготовки, перепідготовки незайнятого населення за професіями, які потребує туристичний бізнес.

    Особистим досвідом стосовно специфіки прийому відпочиваючих в угорському селі з присутніми поділилися представники осередку Спілки сприяння розвитку зеленого туризму, власники агроосель.

    Усіх бажаючих відчути гостинність господарів сільських садиб, неповторний смак закарпатських фруктів та овочів, відпочити на березі річок, пізнати самобутню народну творчість угорського народу, дізнатися про захоплююче архітектурно-історичне минуле краю, запрошує Берегівське село.

    Закарпатський обласний центр зайнятості.
    Закарпатське село запрошує мандрівників
    "Зелений туризм" на Закарпатті побоюється податків
    В Ужгороді відбулася міжнародна туристична конференція
    Зелений туризм крокує Верховиною

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору