ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У січні Закарпатська обласна рада розгляне питання про фінансування пам’яток культурної спадщини регіону "загальною вартістю" ...248 млн.грн.

    26 апреля 2024 пятница
    26 переглядів

    На розгляд чергової сесії Закарпатської обласної ради 12 січня 2006 року виноситься Комплексна програма збереження і використання пам’яток культурної спадщини Закарпатської області на 2006-2015 роки. Програма передбачає проведення на сучасному інформаційному рівні паспортизації об’єктів культурної спадщини, складання електронних паспортів за уніфікованою формою та формування баз даних.

    Ужгород. Горянська ротонда.
    Ужгород. Горянська ротонда.

    Виконання програми, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації, сприятиме забезпеченню належної консервації, реставрації об’єктів культурної спадщини, пристосування їх до розвитку туризму, активізації х досліджень, популяризації архітектури України як частини світової спадщини. А ряд заходів у рамках програми зможе пришвидшити включення найцінніших об’єктів до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

    З метою фінансового забезпечення виконання заходів програми передбачено залучати кошти державного та місцевих бюджетів, а також кошти фондів охорони пам’яток, благодійні внески юридичних та фізичних осіб. Загальний обсяг фінансування програми становить 248 мільйонів гривень, відповідно 173,6 мільйона гривень – з Державного бюджету, 48 мільйонів гривень – з обласного та 26,4 мільйона гривень – з місцевих бюджетів.
    Сергій Глущук: "Я проти ворожого ставлення до справи реставрації пам’яток!.."
    На відновлення первісної покрівлі Горянської ротонди в Ужгороді витратять 40 тисяч гривень
    Єдина у Європі пам‘ятка садибної архітектури 18-го століття, що у Довгому на Іршавщині, уже півстоліття замість туристів приймає хворих на туберкульоз
    Фенікс, який не хоче попелу...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору