ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У вогні на Закарпатті загинула ціла родина, в тому числі 5-річна дитина

    16 мая 2024 четверг
    22 переглядів

    Вчора внаслідок пожежі в селі Ділове Рахівського району Закарпаття загинули троє людей. Серед загиблих одна дитина – п’ятирічний хлопчик, який був онуком власника обійстя. Наразі на місці події працює оперативно-мобільна група ГУ МНС України в Закарпатській області, представники правоохоронних органів та прокуратури.

    Встановити причину загоряння, як і з’ясувати обставини того, що трапилося в Діловому поки не вдалося, повідомили "UA-Reporter.com" у Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Закарпатській областьі. Сам будинок, де сталася потрійна трагедія знаходиться на окраїні села, тому пожежу виявили надто пізно, а повідомлення надійшло рахівським пожежникам від місцевих мешканців вже тоді, коли вогнеборці нічим не могли допомогти людям.

    Зі слів людини, що виявила вогонь в невеликому дерев’яному будинку, де мешкала сім’я, він побачив дим над хатиною, коли прямував у справах до райцентру. Вибивши двері, він спробував увійти до помешкання, однак його спинило справжнє пекло – температура в кімнатах була настільки високою, що не залишала жодної надії на порятунок нікому з людей.

    Як припускають фахівці органів Державного пожежного нагляду найбільш імовірно загорання сталося посеред ночі, а самі люди загинули на наслідки отруєння чадним газом, після чого полум’я спотворило їх тіла до невпізнання.

    За попередніми версіями? осередок пожежі знаходився у одній з кімнат, а до його появи міг спричинитися син загиблої жінки, який на новорічно-різдвяні свята повернувся із заробітків та міг залишити недопалок. Серед інших версій – до появи вогню могли призвести порушення при монтажі та експлуатації електричної мережі.

    Наразі повністю виключена тільки версія про те, що до загоряння в будинку було причетне пічне опалення. Розстеження обставин цього прикрого випадку триває.

    В Головному управлінні МНС України в Закарпатській області вважають за необхідне запровадити в регіоні так звані „Додаткові заходи щодо попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них”. Саме вони здатні спинити постійно зростаючу криву загибелі та стабілізувати пожежну обстановку.

    Потребу в таких заходах рятувальники мотивують тим, що порівняно з 2005 роком кількість пожеж зросла вдвічі, а практично кожне п’яте загоряння закінчується смертю людини. Кілька днів подібні заходи, які передбачають більш тісну роботу з громадськістю, були запроваджені в двох найбільших районах області – Ужгородському та Мукачівському, однак після сьогоднішніх подій, органи Державного пожежного нагляду Закарпаття все більш схиляються до необхідності введення їх на всій території області.
    Закарпатські пожежники готують додаткові заходи щодо загибелі людей на пожежах
    Закарпаття: На автотрасі "Чоп-Київ" горів "Фольксваген-Вента"
    Горять будинки, підприємства, автомобілі...
    У Карпатах горів гірськолижний курорт

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору