ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородець Аттіла Ерделі став чемпіоном України з мотогонок

    17 мая 2024 пятница
    84 переглядів

    Світові гоночні серії Formula One і Moto Grand Prix щойно виходять на фінішну пряму, а українська першість із шосейно-кільцевих мотоперегонів уже готова назвати імена чемпіонів 2006 року.

    Примітно, що боротьбу між двома фаворитами чемпіонату України нинішнього року без вагань можна порівнювати з боротьбою Шумахера й Алонсо — сезон-2006 українці закінчили з однаковою кількістю очок. Уперше за всю історію існування (перегони ЧУ проводяться з 2000 року) виникли реальні, а не номінальні підстави для проведення паралелей між кращим авто- й мотоперегонами світу й чемпіонатом України з кільцевих мотоциклетних перегонів.

    На початку сезону залучили в молоду команду DDD-Racing Team віце-чемпіона Росії Максима Авєркіна, й це дало змогу команді лідирувати в загальному заліку. До четвертого етапу в складі Info300 Racing Team з'явилося ім'я двократного чемпіона Росії Сергія Крапухіна, а у фінальних перегонах під прапорами ISD Racing виступив рижанин Юріс Сварінскіс (віце- чемпіон Східної Європи). Усе це говорило про одне — в боротьбі за титул команди готові на все. Підписання ряду спонсорських контрактів новими й уже старими командами створило унікальну ситуацію, коли боротьба в чемпіонаті точилася ледве не за кожний клаптик асфальту. До фінальних перегонів у командному заліку визначилися два основних претенденти на перемогу: з символічним результатом у 300 очок лідирувала Info300 Racing Team, на 20 очок відставала ISD Racing.

    Не менш напруженою ситуація була й у класі SBK, де двох головних претендентів Павла Калініна й Валерія Гарбарука розділяли всього п'ять очок. Таким чином чемпіоном у цьому класі мав би стати переможець фінального заїзду.

    Перше завдання трохи спростилося для команди Info300, коли на старті класів SS400 і В відмовила техніка в Геннадія Торубарова. Представник ISD Racing, який володіє найбільшими шансами на перемогу в любительському класі, був змушений відмовитися від участі в перегонах безпосередньо на стартовій решітці. Його мотоцикл відбуксували в бокси, а перемога в класі В у результаті дісталася Олексію Мартинову (Info300).

    Свої традиційні 25 очок доклав до скарбнички команди й ужгородець Аттіла Ерделі, повідомляє газета "День". До фіналу Аттіла дістався вже чемпіоном України, однак командна боротьба змушувала його працювати лише на перемогу. До речі, Аттіла з нею справився, вигравши вже четверті (з шести) перегонів у сезоні.
    Ужгородському ветерану шосейно-кільцевих мотоперегонів світить "золото" першості України
    Мотокрос у Карпатах — незабутнє видовище!
    На День незалежності в Ужгороді пройшов міжнародний мотопробіг

    На Закарпатті проходитимуть чемпіонат України, етап Кубка Європи та ХХІІ відкритий традиційний міжобласний мотокрос

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору