ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбувся вечір пам’яті карпаторусинського поета Андрія Карабелеша

    18 мая 2024 суббота
    54 переглядів

    У далекому 1928-му році історичне Общество Духновича звернуло увагу на талант юнака Андрія Карабелеша та своїм коштом випустило першу книгу його поезій. І це була своєрідна путівка в життя. Минулої п’ятниці Ужгородське культурно-освітнє Общество ім. А.Духновича провело вечір пам’яті визначного карпаторусинського поета Андрія Карабелеша, 100-річчя з дня народження якого в ці дні відзначає громадськість краю. У рамках святкування пройшла також презентація книги вибраних творів А.Карабелеша, укладена та видана головою правління Общества Духновича, кандидатом філологічних наук, видавцем Валерієм Падяком.

    У вечері-презентації взяв участь народний депутат України попереднього скликання, доктор філософських наук І. Мигович. Саме він (земляк А.Карабелеша) є ініціатором багатьох цьогорічних заходів щодо вшанування пам’яті поета. З доповідями та спогадами виступили також голова обласного товариства ім. А.Духновича, заслужений учитель України Михайло Алмашій, активісти товариства Ольга Гаталяк, яка особисто знала А.Карабелеша, та Марія Сютрик. Учасники вечора мали змогу оглянути портрет А.Карабелеша, виготовлений на замовлення видавництва заслуженим художником України Василем Скакандієм. Вірші поета читали впродовж вечора учні Перечинської загальноосвітньої школи (вчитель – Анна Мегела) у супроводі скрипки музиканта Закарпатської облфілармонії Андрія Торбича.

    Не обійшлося без сюрприза – кожен учасник вечора, а це майже 80 чоловік, отримали від видавця В.Падяка у подарунок примірник презентованої книги.
    Комуніст Іван Мигович про русина Андрія Карабелеша
    Андрій Карабелеш повертається на Підкарпатську Русь
    До ювілею співця Карпат: Андрій Карабелеш не корився долі...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору