ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Під час пожежі на Перечинщині загинули двоє людей

    19 мая 2024 воскресенье
    38 переглядів

    На Закарпатті — чергова трагедія. В селі Тур’я Поляна Перечинського району під час гасіння пожежі знайдено тіла двох людей, які, як припускають представники органів Державного пожежного нагляду, загинули на наслідки отруєння чадним газом.

    Як повідомили "UA-Reporter.com" у Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Закарпатській області, першоджерелом пожежі, згідно із заключеннями перечинських пожежників, стало необережне поводження з вогнем господаря будинку, який необачно залишив тліючий недопалок. Пожежу помітили сьогодні вночі сусіди загиблого подружжя, котрі прокинулися від величезної заграви та відблисків полум’я у вікнах. Вони ж і викликали до місця пригоди перечинських рятувальників.

    Пожежа на момент виявлення її людьми давно пройшла зародкову стадію, а тому імовірність того, що люди зможуть вижити у тому пеклі, була надто малою. Пожежникам знадобилося близько години часу аби приборкати вогонь, але врятувати людей не вдалося.

    Подружжя, яке мешкало в будинку загинуло від задухи, після чого полум’я спотворило їх тіла до невпізнання. Жертв на пожежі могло бути більше, але, на щастя, 17-тирічний син Ганни та Михайла, напередодні поїхав до одного з місцевих ліцеїв, де він навчається.

    В ГУ МНС України в Закарпатській області вказують на вкрай нестабільну пожежну обстановку – кількість пожеж порівняно з минулим роком зросла майже на сімдесят п’ять відсотків, збільшилась і кількість так званих пожеж з трагічними наслідками. За неповний місяць 2006 року через вогонь та пов’язані з ним небезпечні фактори вжне загинуло десятеро людей, серед яких і одна дитина.

    Серед факторів та обставин, що призвели до погіршення ситуації з пожежами в ГУ МНС України в Закарпатській області, називають погіршення погодних умов (похолодання), використання потужних електрообігрівальних приладів (для опалення приміщень) та несправного пічного опалення. Однак рятувальники переконані, що все ж основна причина – незнання, нехтування, а часто й свідоме ігнорування вимог пожежної безпеки. Так, в половині випадків, що сталися в січні, до загибелі людей призводило паління в ліжку, іноді в нетверезому стані.

    Рятувальники сподіваються стабілізувати обстановку з пожежами за рахунок нещодавно запроваджених на території області додаткових заходів щодо попередження пожеж, загибелі та травмування на них людей, які передбачають роботу з населенням, спрямовану на формування в краян основ культури їхньої безпеки.
    Четверо закарпатців попали до лікарні, надихавшись чадного газу
    Чадний газ: МНС інформує, попереджає, застерігає
    Закарпаття: Вогняний "дощ" …зі стелі!
    Житель закарпатського Міжгір’я отруївся чадним газом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору