ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гідроенергетичні ресурси Закарпаття на одиницю площі водозабору є найбільшими в Україні

    19 мая 2024 воскресенье
    33 переглядів

    Про це свідчить той факт, що четверта частина потенційної гідроенергії річкового стоку України знаходиться на території Закарпаття. Однак наша область є енергозалежною. Власні ГЕС виробляють 120-160 мільйонів кВт/год електроенергії щорічно, що в дванадцятеро менше за необхідну кількість.Керівництво Закарпатської області планує оптимізувати використання гідроресурсів краю за рахунок будівництва мінігідроелектростанцій. Доцільність такого підходу вже апробовано цього року введенням в експлуатацію міні-ГЕС на р. Ільмень поблизу села Білин Рахівського району. Як повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА, планується спорудження каскаду ГЕС на річках Мала та Середня Шопурка Рахівського району.

    Реалізації цього напрямку діяльності сприятиме співпраця з канадцями, котрі нещодавно відвідали область і заявили про намір інвестувати кошти у спорудження понад трьох десятків об’єктів малої гідроенергетики.
    Канадські бізнесмени зацікавилися енергією гірських річок Закарпаття
    Перша в Україні сучасна міні-ГЕС відкрита на Закарпатті
    Закарпаття: Пілотний інвестиційний проект від ТОВ "Інвест-Ресурс" передбачає зведення на гірських річках краю трьох малих ГЕС
    У спорудження каскаду ГЕС на р.Тиса інвестують 1 млрд.грн.?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору