ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті назвали переможця конкурсу на кращий інвестиційний проект зі створення туристично-оздоровчих комплексів

    06 мая 2024 понедельник
    39 переглядів

    11 грудня в Ужгороді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Гоблика відбулося засідання конкурсної комісії для визначення кращих інвестиційних проектів зі створення туристично-оздоровчих комплексів у районі полонини Боржава. Зокрема, на території Міжгірського району – Річківської, Буковецької, Ізківської сільських рад.

    Володимир Гоблик нагадав присутнім, що конкурс був оголошений на основі розпорядження голови облдержадміністрації. Як зауважив Володимир Васильович, його оголосили, аби зробити все прозоро, на європейському рівні. Надалі планується освоєння й інших подібних місць через проведення відкритих конкурсів. Оскільки Міжгірщина – лише перший етап, на черзі – Воловеччина. До речі, з умовами його проведення, критеріями відбору тощо зацікавлені мали змогу ознайомитися на сайті облдержадміністрації, а також на шпальтах обласних газет.

    Інвестиційні проекти конкурсній комісії представили виконавчий директор ЗАТ „Джи Пі АЙ — Боржава” Федір Чупа та директор з розвитку бізнесу ТОВ „Проффіт Менеджмент” Андрій Банцер. Зокрема, останній переконував конкурсну комісію, що Боржава — не має стати ще одним Буковелем, Драгобратом, Славським, а національним символом. За планами ТОВ „Проффіт Менеджмент” Боржава буде не лише гірськолижним, а цілорічним курортом. Також конкурсанти ознайомили присутніх і з обсягом інвестицій, основними етапами будівництва, кількістю робочих місць тощо. До речі, представники ТОВ „Проффіт Менеджмент” більш детально зупинилася на розробці першої черги забудови. Адже здати в експлуатацію першу чергу комплексу обіцяють до 2012 року. ЗАТ „Джи Пі АЙ — Боржава” планував завершити перший етап будівництва уже за два з половиною роки.

    До обговорення долучилися і члени комісії – начальники профільних управлінь облдержадміністрації, голови районних та сільських рад. Останніх здебільшого цікавило, як конкурсанти планують вести земельні відносини – викупати чи орендувати необхідні гектари. За словами Федора Чупи, для зведення туристичного комплексу треба близько 220 гектарів. Відтак, підприємець готовий прислухатися до місцевої влади. А Андрій Банцер каже, аби звести заплановане, необхідно приблизно 500 га землі. Та ділянка, що відноситиметься до інфраструктурної території, де будуватимуться готелі, ресторани тощо, викупатиметься. Щодо трас — орендуватимуть.

    За результатами захисту інвестиційних проектів перемогло ТОВ „Проффіт Менеджмент”. Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик привітав переможців конкурсу на найкращий інвестиційний проект і побажав наснаги у подальшій непростій справі – погодженні плану будівництва із Кабміном, обласною радою, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Найбільший музейний проект Закарпаття "Старе село" реалізується у гірській Колочаві — батьківщині розбійника Шугая
    У гірських районах Закарпаття активно розбудовуються курортні території
    Закарпатський санаторій "Квітка полонини" у лідерах вітчизняного ринку
    Хоча з 90 цільових програм на Закарпатті туризму стосуються лише 3, експерти все ж переконані, що гірський край України таки стане маленькою Швейцарією

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору