ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні та завтра в Ужгороді проходить ярмарок "Книжковий Миколай"

    17 мая 2024 пятница
    34 переглядів

    Сьогодні та завтра Ужгород живе книжками. Принаймні, хочеться у це вірити. Єдиний на Закарпатті книжковий ярмарок два дні вируватиме у спорткомплексі „Юність”.А поміж тим перші ластівки „Ужгородського книжкового Миколаю” вже з’явилися напередодні. Спочатку до нас завітав один з найвідоміших українських письменників Андрій Курков, який за один день встиг поспілкуватися зі студентами університету, журналістами у прес-клубі та з читачами в обласній бібліотеці.

    А в суботу в Ужгороді вперше відбулися поетичні читання у церкві. Храм Перенесення Мощей Блаженного Теодора, який знаходиться в Ужгородській греко-католицькій богословській академії ніби навмисно призначений і для таких цілей. Прекрасна акустика, багато світла і простору, модерне облаштування.

    На поетичні читання прийшло чимало семінаристів та гостей з міста. Зал був заповнений. Усі з надзвичайною увагою слухали тексти-медитації про духовне буття. Родзинками вечора стали гості – киянка Богдана Матіяш, яка вже видала книжку „Розмови з Богом”, та тернополянин Віталій Затильний. Приємно, що виступала переважно молодь. Старше покоління представляв Юрій Шип, який прочитав фрагменти з нової книжки „Побожні катрени”.

    Із закарпатців найбільш вирізнялася Мирослава Мацо, яка працює редактором газети „Благовісник” і вже давно би могла видати збірку власних духовних віршів. Цікаво, що серед виступаючих була і працівниця банку Любов Шарга, яка не тільки пише власні вірші, але й співає їх під гітару.

    Окрасою вечора стали духовні пісні хору „Кантус” та тріо Ужгородської богословською академії. Публіка з вдячністю приймала виступи, проводжаючи усіх шаленими оплесками. Успіх сакральних читань виявися таким очевидним, що організатор акції – Вік Коврей (НЛО „Ротонда) вирішив проводити їх регулярно. Представники церкви теж сприйняли таке побажання з оптимізмом.

    Тож разом з „Березневими котами” та „Ужгородським книжковим Миколаєм” Ужгород може отримати ще одну літературну візитівку.



    Олександр ГАВРОШ, Ужгород

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору