ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Наймолодшому учаснику театрального фестивалю в закарпатському Берегові було всього 5 років

    15 мая 2024 среда
    54 переглядів

    У закарпатському Берегові відбувся III обласний фестиваль юнацького та дитячого театрального мистецтва. Фестиваль, започаткований ще в грудні 2005 року режисерами Берегівського українського народного театру Ольгою та Олександром Матеями, проходив під гаслом "Юні зірки Мельпомени".

    Цього року фестиваль зібрав рекордну кількість учасників 1 12 колективів, серед яких не лише суто театральні, а й музичні, мініатюр, мюзикли тощо. Берегівщину представляли зразковий дитячий колектив «Кекерчін» з Оросієва (керівник Еріка Міговк) та група Берегівського освітньо-культурного центру національних меншин (Єва та Йосип Віднянські).

    Наймолодшому учаснику фестивалю було всього 5, найстаршому — 25 років.

    Нелегка справа була в журі, до складу якого входили відомі митці та фахівці театру краю. Зрештою, перше місце дісталося двом номінан-там - театральній студії м. Ніредьгаза (Угорщина) за оригінальну постановку «Моцарт — чудо дитина народилася» та Мукачівському дитячому зразковому колективу «Росинка» за дійство

    «Святий Миколай» за мотивами твору В. Кру-ковської. Срібними призерами стали дитячий колектив с.Костилівка Рахівського району за майстерно виконану сцену «Тарасові шляхи» та Хустський зразковий театр ляльок. Бронзові нагороди в активі Іршавського «Проліска» та Ужгородського АНВК, який подарував глядачам іскристі мініатюри. До речі, саме учасниця останнього виборола приз за найкраще зіграну дівочу роль. А серед юнаків не мав собі рівних представник Мужіївського театрального колективу.

    Поза конкурсом виступала цього року підготовча група Берегівського українського народного театру. Журі вирішило саме їй присудити премію за найкраще виконання власного твору.

    Микола Горват, "Старий Замок "Паланок"
    Анатолій ФІЛІПОВ, головний режисер Закарпатського українського муздрамтеатру: "Театр ніколи й ніде не був, не є і не буде самоокупним!"
    Союз театральних діячів Російської Федерації подякував владі Закарпаття за ефективне "збереження єдиного театрального простору"
    "Наталка-Полтавка" відчинила двері Закарпатського українського музично-драматичного театру в його 62-му театральному сезоні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору