ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Берегівський винороб Іван Урста до Ужгорода більше не приїде

    20 мая 2024 понедельник
    30 переглядів

    Бо ужгородці не цінують сонячний напій...Як повідомляв UA-Reporter.com минулими вихідними в Ужгороді пройшов фестиваль вина „Сонячний напій”. Ужгородці та гості міста безкоштовно дегустувати винні напої, ціни ж коливалися у середньому від 15 до 50 грн. за літр.

    На фест з’їхалися винороби з усієї області. Винороб у 3-му поколінні з Берегівщини Карл Шош відзначив, що сьогодні одна з проблем галузі – реалізація продукції. Більша її частина продається саме на фестивалях.

    Винороб з Мукачева із 30-тирічним стажем Еміл Шкіба відзначив, що у його місті фест є більш масштабним, але в Ужгороді більш зручним з технічної точки зору. Пан Еміл також згадав про проблему реалізації продукту – вино доводиться перетворювати на домашній коньяк.

    Загалом, відвідувачів на площі перед драмтеатром було порівняно мало. Головна причина – свято було мало проанонсованим, тож багато хто з людей просто не знав про проведення фесту. А у самих виноробів склалася думка, що... ужгородці не є поціновувачами сонячного напою.

    Берегівський винороб Іван Урста обурився такою пасивністю городян і тим, що багато хто надав перевагу не безкоштовній дегустації вина, а споживання пива у торгових наметах. Пан Урста сказав, що більше до Ужгорода приїжджати не збирається.

    Подібна думка склалася й у інших учасників фесту. Авторитетні в краї винороби Іван Урста та Йосип Машіка ініціюватимуть перенесення фестивалю до Мукачева. То ж, можливо, наступного року в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді винного свята і не буде.

    Шкода, якщо таке трапиться...
    В Ужгороді смакували "Сонячними напоями"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нехай переносять ,нічого народ спаювати.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В теплу пору року менi теж бiльше хочеться чомусь холодного пива, а не вина. Попробуйте перенести цей фестиваль на пiзню осiнь, або зиму (як зробили мекачiвцi). "Каждому овощу- свой час" !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А я об этом фестивале и не знала.А бокалом хорошого вина споить уж просто невозможно.Лучше бы пивных бутиков меньше было-ведь это(пиво) молодежи по карману.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А все починається з одного стакану.