ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лави студентів Закарпатського держуніверситету можуть поповнитися жителями Алчевська

    18 мая 2024 суббота
    39 переглядів

    У зв’язку із затримкою повного відновлення системи теплопостачання в Алчевську діти цього міста, які приїхали в Закарпаття, ще на якийсь час затримаються в нашому краї. Більшу частину школярів ця звістка анітрохи не засмутила. Закарпатська обласна державна адміністрація подбала про те, аби навчальний процес не припинявся, однак гості з Алчевська сприймають свій візит до найзахіднішого регіону України радше як несподівану зимову відпустку.

    Та частина дітей, якій випало потрапити до Ужгорода, проживають в туристичному комплексі “Світанок”. Першу половину дня займають уроки в ЗОШ №17, а далі на юних алчевців чекає програма, підготовлена їхніми тутешніми ровесниками. Усі школи Ужгорода по черзі організовують гостям дозвілля. Минулого тижня естафету перейняли ЗОШ № 1 і 3. Вони влаштовували шоу-програми, концерти і вікторини. Крім цього керівники шкіл організували старшокласникам екскурсію до Закарпатського державного університету. Майбутні випускники познайомилися з вищим навчальним закладом, про який багато чули на батьківщині, дізналися про факультети, роботу студентської ради. Найбільше вразила гостей кафедра криміналістики юридичного факультету та бібліотечно-інформаційний центр. Відвідини ЗакДУ не пройшли марно – дехто з дітей виявив бажання поступати сюди по закінченні школи. Навіть відстань від Алчевська до Ужгорода їх не хвилює. “Надто вже природа у вас гарна і привітні люди, - зізналася Світлана Петренко, учениця 11 класу ЗОШ №16 м. Алчевськ, -А матеріально-технічна база ЗакДУ мало чим поступається столичним вищим навчальним закладам”.

    Юні гості обласного центру стверджують, що придбали у нашому місті чимало друзів. І вже запрошують ужгородців відвідати Алчевськ влітку. Зі візитом у відповідь, та без надзвичайних обставин.
    На Закарпатті в алчевських дітей паморочиться в голові ...від свіжого повітря
    Алчевськ: Закарпатці повністю завершили ремонт доручених їм об’єктів
    Алчевськ дітей відправляє, Закарпаття — приймає...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вірую що ці малі підмаскалики не зведуть наших гордих верховинців,гуцулів і не перестане в спілкуванні з цими ніжними створіннями звучати наша рідна мова.Мої дорогі краяне будьте горді за свій край ,допоможіть ближньому бо і в святому письиі пишеться голодного напоїти ,подорожнього у дом прияти.Але заодно говоримо хай вчаться нашого а не того азійського-пусти пса під стіл а він вилізе на стіл.Я боронь Бог не називаю їх псами.Я просто застерігаю всіх ,що деб ти не находивсь повинен поводитись так як пишеться в святому письмі-поважай одне одного,старших,своїх батьків,честуй вітця і матір.А їхньою матірю зараз стала наша красна Карпатська країна .Карпатський край,так тому всіх прошу честуйте мову мого краю.