ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Львові пройшов V Міжнародний фестиваль пісні «Гори» за участі неповносправних дітей

    19 мая 2024 воскресенье
    49 переглядів

    Учора, 11 грудня, у Львові пройшов V Міжнародний пісенний фестиваль «Гори» за участі неповносправних дітей Львівщини, Закарпаття, Києва та Республіки Польща. Організатори заходу стали мистецько-терапевтичний центр «Непротоптана стежина», Український католицький університет, батьки неповносправних дітей. У фестивалі взяли участь діти, хворі на ДЦП, діти з вадами слуху, незрячі діти, діти із затримкою психічного розвитку.Фестиваль проходить в межах програми, яка проводиться для неповносправних осіб потягом року і включає в себе поетичні зустрічі, пісенний і театральний фестивалі. Взяли участь у фестивалі колективи з Польщі, Львівської області та Львова, Закарпаття і Києва, повідомив "ЗІК".

    Львівщину представляли Червоноградське товариство захисту дітей «Струмочок», Львів – загальноосвітня школа для незрячих дітей №100, спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил», інтегрована школа-інтернат для глухих дітей №95, мистецько-терапевтичний центр «Непротоптана стежина», навчально-реабілітаційний центр «Левеня», християнська спільнота «Віра і світло». Загалом участь у фестивалі взяли близько 120 учасників.

    Як зазначила Західній інформаційній корпорації директор мистецько-терапевтичного центру «Непротоптана стежина» Віра Войтюк, для проведення публічних масових заходів не вистачає фінансування. На сьогодні вони хотіли б залучати до таких заходів дітей з інших інтернатів. «Ми взяли до участі у цьому фестивалі колективи, які вже п’ятий рік поспіль у нас виступають. До фестивалю розсилали листи по багатьох фірмах з пропозицією бути нашими спонсорами. Директор Львівського державного палацу естетичного виховання молоді надав нам своє приміщення у безкоштовну оренду, а одна з партій виділила кошти дітям на подарунки», – сказала вона.

    Ужгородці співатимуть на V Міжнародному пісенному фестивалі "Гори" у Львові

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору