ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Захворюваність на гострі респіраторні інфекції зросла на 6 відсотків

    18 мая 2024 суббота
    41 переглядів

    Сьогодні в Ужгороді відбулося чергову засідання обласного прес-клубу реформ, на якому лікар-санепідеміолог Закарпатської обласної СЕС Вікторія Василенко заявила, що на Закарпатті наразі не виділено жодного з штамів людського грипу. Проте за останній тиждень на 6% збільшилась кількість захворювань на інші гострі респіраторні вірусні інфекції, що, однак, є в межах сезонних підйомів захворюваності на ГРЗ. За словами Вікторії Василенко, задля попередження захворювання на грип в області проводяться щеплення. Наразі вже вакциновано понад 8,5 тисяч осіб. Серед щеплених насамперед працівники птахогосподарств, медичних установ, діти-сироти, а також хворі на хронічні недуги. Вакцинація проти грипу здійснюється за рахунок коштів з різних джерел. Зокрема, 4,4 тисячі осіб отримали захист від хвороби за державні кошти, понад 3 тисячі – за кошти підприємств, а близько 700 осіб – за власний рахунок. Одна доза вакцини коштує близько 35-40 гривень. Її дорослій людині має вистачити на сезон. «Дитині, аби вберегтися від грипу, потрібна подвійна доза», – каже Вікторія Василенко.

    Зі її словами, дані Всесвітньої організації охорони здоров’я свідчать, що з певною черговістю у світі повторюється пандемія грипу. Так, у 1918 році одна з його форм – іспанка забрала життя понад 40 млн людей. У 1957-67 роках грип завдав меншого удару, однак призвів до негативних соціальних наслідків.

    Вікторія Василенко також спростувала інформацію, ніби терапевтам заборонено діагностувати грип: «Ми ніколи не вимагали від лікарів-терапевтів не ставити діагноз «грип», однак з вимогою надіслати на дослідження у вірусологічну лабораторію».
    Мешканці обласного центру Закарпаття стали більше хворіти на кишкові інфекції
    Українські лікарі обговорили в Ужгороді проблемні питання захворювання печінки
    В Ужгороді через стафілокок закрито пологовий будинок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору