ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Смішливі грають у футбол не гірше, ніж збірна України!

    17 мая 2024 пятница
    65 переглядів

    По телевізору ми звикли бачити смішний футбол у виконанні вітчизняних клубів. Дійсно останнім часом гра наших викликає купу емоцій, а в основному сміх. Але після ЧС футбол став настільки популярним, що в нього грають усі: бізнесмени, політики, журналісти і навіть КВНники. Один з таких веселих матчів пройшов напередодні Дня Незалежності в місті Житомир, де на центральному стадіоні збірна КВНників Житомира приймала збірну України, щоправда теж КВНників, хоч різниці в принципі немає, ті й інші грають в футбол весело і смішно... Напередодні Дня Незалежності в Житомирі щороку проводиться літній кубок команд КВН “Жара”. Цей рік не став виключенням, але з’явилися деякі нововведення, як то футбольний матч між збірними КВНників України та Житомира. Ужгородські КВНники вже другий рік поспіль беруть участь у цьому заході.

    Скажемо відверто, до футбольного матчу організатори підійшли дуже серйозно. Центральний стадіон Житомира “Полісся” знову ожив. Нагадаємо, що ФК “Полісся” вже досить давно не існує, тому працівники центрального стадіону з великою радістю і ентузіазмом пішли назустріч організаторам. До речі, стадіон “Полісся” завдяки працівникам підтримується в гарному стані, хоч і за цей рік на ньому відбулося всього 2 матчі. Отож його підготували, газон підстригли та полили, намалювали всі лінії, десь дістали новеньку сітку для воріт, прибрали трибуни, роздягалки та коментаторську. Запросили професійних суддів, приготували справжню футбольну форму.

    Збірна Житомира готувалась до матчу дуже серйозно за кілька тижнів, а збірній України було відведено всього один день на тренування. КВНники люди веселі, тому приїхавши в Житомир більше витрачали час на спілкування із старими друзями за келихом місцевого пива, так що тренування перетворилось на суцільне “Привіт, як ти?”, “Давно не бачились, ви коли приїхали?”, “Пішли вип’ємо пива…”

    Якось визначились з основним складом: воротар Паша з Одеси, у захисті та півзахисті –Ужгород, Вінниця, Чернівці та Кривий Ріг, напад – Одеса, Чернівці, Вінниця та Франківськ. Трохи “покопкали” м’яча. Попили пива і вирішили перенести тренування на день матчу.

    Завдяки проханням КВНників та скаргам на слабке здоров’я, було вирішено замість звичайних “два по 45” зробити “два по 30” та без додаткового часу, “дабы не вредными для здоровья были внезапные нагрузки на організм, и чтоб зрители видели динамичный футбол на протяжении всего матча”.

    Тренування перед матчем було схоже на відпочинок, збірна України берегла сили для матчу, хлопці спробували кілька стандартів, найкраще виходили кутові удари, милування собою в гарній футбольній формі та лежання на м’якому газоні. Також встановлювались телекамери, підключався звук, готувались два коментатори... Один коментатор з Житомира, другий з Франківська – Микола Куцик капітан команди “НаФіГа”, додали матчу чимало гумору, весело називаючи склади команд та коментуючи кумедні ситуації у грі. Час неминуче підходив до початку гри, останні настанови тренерів та капітанів у роздягалках, глядачі поступово почали збиратися. На матч прийшло небагато людей але всі вони отримали величезне задоволення, як від гумору, так і від, як не дивно, футбольної майстерності команд.

    18.00, початок матчу... На поле граціозно маршем виходять дівчата у формі з барабанами, за ними виходять судді, виводять команди Житомира в зеленій формі та України в червоній, команди вітають одна одну та суддів і починається матч. Веселі та найкмітливіші зазвичай дуже ліниві, але з перших хвилин збірна України взяла високий темп і почала пресингувати суперників, житомиряни в свою чергу відповідали небезпечними контратаками, одна з яких ледь не призвела до взяття воріт України, врятувало збірну України тільки те, що перед матчем вони вивчили таку “ловушку” як штучний офсайд та вдало використали її, залишивши форварда Житомира поза грою. Кілька разів виручав Україну голкіпер з Одеси, який у неймовірних стрибках та відчайдушних падіннях під ноги форвардам, ловив шкіряного м’яча. Але небезпека була й біля воріт збірної Житомира, два виходи сам на сам форварда з Вінниці не призвели до взяття воріт, в обох випадках встиг зреагувати голкіпер. Ще одне побачення з голкіпером житомирян, і цього разу врятувала перекладина.

    Постійний пресинг збірної України примусив суперників “фолити” поблизу штрафного майданчика. Перший штрафний удар: м’яч проходить над стінкою, влучає у хрестовину і виходить за межі поля. Заробивши другий штрафний, капітан збірної України Саша з Одеси вже зрозумів як і куди треба бити. М’яч огинає стінку, голкіпер в стрибку не досягає його і “шкіряний” влучає в дев’ятку. Емоції збірної України не описати, усією командою радісно викрикуючи, вони вибігають аж за межі стадіону, а збірна Житомира картає свого голкіпера... При поверненні суворий рефері видав кожному гравцю збірної України по “гірчичнику”. Перша половина гри закінчилась з рахунком 1:0 на користь збірної України.

    У перерві між таймами серед глядачів був проведений конкурс “Хто зажене м’яча з середини поля в порожні ворота”. Ніхто з глядачів так і не влучив, але приз отримав той, хто найближчим був до цілі. Також дуже цікаво виступили байкери, які виконували неймовірні трюки і цим порадували глядачів.

    Друга половина гри почалася з пресингу господарів, але збірна України вчасно поміняла тактику та витримувала всі натиски суперників. Знову команди обмінялися кількома контратаками, і в середині другого тайму суддя призначає досить сумнівний пенальті у ворота збірної України. Молодий форвард збірної України майстерно виконує пенальті і рахунок стає нічийним – 1:1. Такого збірна України не чекала, і вже досить виснажені гравці проводили дещо мляві атаки, а житомиряни зрозуміли, що післяматчеві пенальті це їх єдиний шанс, і тягнули час. Отримав травму капітан збірної України, і житомиряни, які його дуже боялися, піднялися духом. Але ніяких голів вже не було, настав час післяматчевих пенальті.

    На відміну від житомирян, збірна України дуже дружньо вболівала за своїх гравців, гарно впорався з серією пенальті голкіпер з Одеси, розслаблено підійшли до пенальті господарі – в результаті перемога збірної України з рахунком 4:3! Радість, кубок, фотозйомка, пиво...

    На другий день боліли м’язи, але це не завадило створити веселу атмосферу в залі Житомирського драматичного театру. Змагалися команди з Ужгорода (“Не ПоНяЛ”), Вінниці (“Винницкие Перцы”), Чернівців (“Шиворот на…”), Івано-Франківська (“Три крапки”), Одеси (“О нас”), Кривого Рога (“Гагарины”), а також три місцеві команди. Зал був переповнений глядачами, які отримали величезну дозу гумору. Літній кубок отримала команда “Шиворот на...” зі своїми відомими пародіями на прем’єр-міністра та відомого актора Паніна. Кожна команда, незважаючи на втому, виступила гарно і подарувала справжнє свято для Житомира. Отож завершився 5-ий щорічний літній фестиваль “Жара-2006”, а емоцій накопичилось ще на довгий час.

    Ростислав Буланов, опорний захисник збірної України, капітан команди "Не ПоНяЛ" (Ужгород)
    Ужгородський "Тяп-Ляп" вийшов у фінал чемпіонату України з КВК
    В Ужгороді відбувся фінал першості серед шкільних команд КВК обласного центру Закарпаття
    Закарпатська ліга КВК: Підсумки півфіналу
    Ужгород очікує на чемпіонат і Кубок Закарпатської ліги КВК!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору