ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття відвідав голова Держприкордонслужби України Микола Литвин

    19 мая 2024 воскресенье
    30 переглядів

    Напередодні Дня захисника Вітчизни Закарпатську область відвідав голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Микола Литвин, який разом з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші вручив закарпатським прикордонникам техніку, необхідну для виконання їхніх службових обов’язків.

    Суттєво поповнився також і транспортний парк прикордонної служби Закарпаття: отримано 14 нових автомобілів „УАЗ-31519”, один „ГАЗ 32213 і 15 спецмотоциклів” „Піонер” для інспекторів прикордонної служби. Ці транспортні засоби були придбані за рахунок Держбюджету.

    Найцінніше з отриманого устаткування - радіоохоронна система „ІГЛ”. Це перша подібна установка в усьому Західному регіональному управлінні прикордонної служби, що пройшла апробацію на ділянці українсько-молдавського кордону в Одеській області.

    З нагоди цієї події на площі Народній в Ужгороді відбувся мітинг і військовий парад. Під час зустрічі Литвина і Гаваші обговорювалися фінансові джерела утримання пункту нелегальних мігрантів в селі Павшино Мукачівського району, повідомляє "УНІАН".

    Систему „ІГЛ” отримала прикордонна застава „Великий Березний”, де за статистикою зафіксована найбільша кількість затриманих нелегальних мігрантів: з трьох тисяч затриманих минулого року порушників кордону 85% припадає саме на цю ділянку. Вартість установки „ІГЛ” – 300 тисяч гривень. Робота пристрою, за словами прикордонників, заснована на принципі дії сейсмічно-детонуючих датчиків: після того, як система зафіксує рух або певний об'єкт, наприклад людину або транспортний засіб, спрацьовує датчик, який подає інформацію на пульт.

    За словами Литвина, технічне забезпечення прикордонної служби буде поліпшуватися і вже незабаром подібна техніка буде передана прикордонникам в Одесі.
    На закарпатському КПП "Ужгород" апробували мобільний комплекс прикордонного контролю
    На Закарпатті, нарешті, розберуться з порушниками кордону?
    "Двері" на українсько-угорському кордоні таки відкриються, але не настіж!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору