ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Головний гірськолижний курорт України буде на Закарпатті!

    18 мая 2024 суббота
    23 переглядів

    До вересня має пройти конкурс для інвесторів, які візьмуться втілювати амбітний проект ще радянських часів - побудову величезного гірськолижного комплексу на боржавських полонинах Закарпаття.У 70-х роках минулого століття ця територія була визначена як найкраща за рельєфними, природно-кліматичними факторами для побудови олімпійської бази зимових видів спорту тоді ще велетенського СРСР.

    За часів незалежної України вже кілька разів ішлося про те, що на Боржавських полонинах будуватимуть - то олімпійську базу молодої держави, то престижний курорт. Перші чотири черги спроектували кілька років тому на території, що належить Міжгірському району, торік розробили ще дві черги, які мають розміститися на Воловеччині, а нині готується проект для схилів у межах Свалявщини та Іршавщини.

    Якщо ідея знайде втілення, то це буде наймасштабніший гірськолижний курорт нашої держави, - повідомив на брифінгу начальник головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв'язків і туризму Закарпатської облдержадміністрації Ернест Нусер.

    Також уже цьогоріч мають встановити близько півтора десятка нових підйомників, у тім числі сучасних 4-крісельних, у районі Драгобрату, на Міжгірщині та Воловеччині, пише газета "Старий Замок "Паланок".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору